FYN: Kost og livsstil

Temadagen om kost og livsstil med Strange Skov……..

…..  gav os noget at tænke på. Hvorfor er korn og frø ikke godt for os? Blandt andet fordi korn og frø er fra naturens side beskytte med et “giftstof”, så dyrene ikke æder dem, og de dermed ikke bliver til nye planter året efter. Den gift kan fx være cyanid i æblekerner. Vi påvirkes ikke af disse kerner, men i større antal, kan de give en træls oplevelse. For en lille mus, kan de afgøre liv og død. Problemet med korn er “gluten”, som findes i alle produkter med korn, findes i skallen, uanset økologisk eller ej. Vi er ikke beregnet til at spise korn, har kun gjort det de sidste 6.000 år, men vi er som individer 200.000 år.

…. om kød: Mættet fedt er ikke usundt, og vi behøver kolesterol, men det er ikke ligegyldigt, hvor det kommer fra. Fx frøolier af raps, har skadelige stoffer, men avokado, oliven olie er olie fra frugter, altså ikke skadelig.

På 40 år er er BMI eksploderet. Vi lever af sukker, mel og dårlig fedt. Bemærk: Forskning kan være befordret af industrier med særlig interesser!

Hvad kan vi spise:

Hvad vi vil, understreg vil.   Ikke hvad vi bør eller vi har lyst til!

Terry Wahls. Prak læge USA. Vegetar. Blev mere og mere syg. Endte op med sclerose 45 år gammel. Heling kræver næring! Vi spiser, fordi vores krop har brug for næring, for at bygge op, udskifte og reparere.   Rigtig mad gør ikke skade! Fisk, vildt, æg, skaldyr, bær, svampe, nødder, urter, krydderurter, indmad, fedt osv.

Forarbejdet mad er det et produkt!

Back to basic!

Typisk er god mad for mennesker Minimal eller Ikke forarbejdet,  lige så indpakning

Kød/rødt kød er ikke usundt, giver byggesten til at hele din krop! Vi har spist det, siden vi kunne nedlægge urokser.

Sunde naturlige dyr. Dyr udendørs har mere Dvit. fordi de lever udendørs.

Vilje er noget der kommer, men forudsættes af forståelse.

Vi styres af bør, af staten, af reklamer

Det vi vil fortrænges. Men det vigtigste er:  hvad vil jeg!

Når jeg passer på mig selv, gør jeg noget godt for de mennesker, der elsker mig. Jeg vil være der for dem, på den bedste måde i kommende generationer.

Konklusion:

Jeg kan ændre på, hvordan jeg har det, ved at ændre det,  jeg spiser 😄

www.autoimmun.co

Skriv et svar

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: